934806.jpg

3 munaa

1 1/2 dl sokeria

hyppysellinen suolaa (1 maustemitta)

1 tl  vaniljasokeria

1 1/4 tl jauhettua kanelia

1/2 tl jauhettua inkivääriä

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl pika kaurahiutaleita

1 dl flora vanillaa, kermaa, maitoa, tai omenamehua

1 dl juoksevaa rasvaa tai noin 90-100g sulatettua voita tai margariinia

omenasosetta tai hilloa

Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä kaikki kuivat ainekset ja sekoita huolellisesti. Sekoita taikinaan yhdessä rasvan ja nesteen kanssa. Kääntele sekaisin isolla lusikalla tai kädellä, älä vatkaa. Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin. Täytä muffinivuoat melkein täyteen. Laita omenahillo pursottimeen jossa on pitkä kapeateräinen pää. Voit täyttää muffinit omenahillolla raakana tai heti paistamisen jälkeen kun muffinit on otettu ulos uunista. Upota pursottimen terän pää muffinin sisälle ja purista noin reilu 1 tl hilloa muffinin sisään (isompiin muffineihin voit pursottaa enemmän). Paista muffinit 200 asteessa noin isot 15-20 minuuttia minuuttia. Jäähdytä muffinit ja sihtaa tomusokeria muffinien päälle. (0hje on kopsattu suoraan marien sivuilta).